Kruidkoek

Kruidkoek is een ontspoorde jongensdroom. Vier goede vrienden vonden hun muzikale uitlaatklep in een band waarmee ze concessieloos en met zichtbaar plezier hun grenzen oprekken en horizons verbreden. Dansvideo’s, jazzclubs, zelfgetimmerde lichtbakken, popfestivals, dichters, kindervoorstellingen, ruzie in de studio en lachend in de tourbus: het lijkt wel een 90’s MTV reality roadshow. 

Sinds 2014 timmeren de jongens gestaag aan de weg – er werden 3 EP’s en 3 albums uitgebracht en onderweg werden er talloze avonturen beleefd. Hun eigen mix van jazz, rock, Tarantinofilms en eigen veelal bizarre hersenspinsels werd omgedoopt tot GarageJazz. 

Van Caïro tot het fruitcorso in Tiel, van de Popronde tot Paradiso, van het Bimhuis tot de Parade; tientallen mensen hebben inmiddels kennis gemaakt met de leukste band ter wereld (om in te spelen). Na ruim 10 jaar zijn de ogen volledig gericht op de toekomst: hun onvermijdelijke doorbraak in Japan.

Eind 2023 kwam een grote droom van de band uit: een stapel Kruidkoek-klassiekers werd bewerkt en uitgevoerd met het 12-koppige Spicecake Chunky: een dubbele basisbezetting plus een dikke blazerssectie. De EP Spicecake Chunky LIVE verschijnt in het najaar van 2024. 

Voor schoolklassen, maar ook hele families reist Kruidkoek sinds 2020 door Nederland en Vlaanderen met interactieve muziektheatervoorstelling De Muziekmagnetron waar de band samen met het publiek muzikale keuzes maakt terwijl er een kruidkoek wordt gebakken in een reuzemagnetron.

Met schrijver en Dichter Joost Oomen maakte Kruidkoek onder productiehuis Explore The North twee voorstellingen op het kruispunt van muziek en poëzie: Vruchtjes Eten (2019) en Tuut Tuut Kwantumschuim (2022).

Projecten