door Gerben Duijster

Leeuwarden City of literature

Samen met Leeuwarden City of Literature organiseren we Hoge Woorden (het podium voor spoken word in Friesland), een masterclass voordragen voor schrijvers en nog veel meer.

door Annemarie Seunnenga

Station Noord

Vanuit Station Noord begeleiden wij kunstenaars in hun ontwikkeling. Ook maken we op ons festival plaats voor allerlei kunstenaars uit het traject.

door Lukas Kemper

Meeuw jonge theatermakers

Jonge Schrijvers, het lessentraject voor de jongste scribenten is een samenwerking met Meeuw jonge theatermakers. Daarnaast presenteren we ieder jaar voorstellingen. Zo zagen bezoekers op ons festival o.a. Alles is een scheermes en Toen Rijst nog jong was.

door Bart Grietens

Oerol Terschelling

Op Oerol presenteren wij sinds een aantal jaren verschillende producties, zowel in het hoofdprogramma als in onze eigen Hub in het West-End Theater.

door Xanne Vera

Popfabryk

De samenwerking met Popfabryk gaat terug naar de oorsprong van Explore the North als festival. Ieder jaar presenteren wij verschillende projecten, zowel op ons festival als door het jaar heen. Denk aan IT DEEL en projecten van Meindert Talma (De Domela Passie).

door Xanne Vera

deBuren

Met onze vrienden uit Brussel zetten wij verschillende projecten op om bruggen te slaan tussen Vlaamse en Friese makers, waaronder het project De Verwonderkamer. Ook maakten wij voorheen Leegstandsproza, BCC (een artistieke blind date) en Citybooks.

door Marc de Fotograaf

Wintertuin

Met Wintertuin maakten we onder meer de productie Dictieland. Ook is Wintertuin een terugkerende gast binnen ons festivalprogramma.

door Xanne Vera

De Harmonie

Dit jaar presenteerden wij onder andere het internationale podiumkunstenfestival PAFFF samen met De Harmonie en Arcadia.

door Marc de Fotograaf

Arcadia

Al sinds 2018 presenteren we onder andere internationale voorstellingen in samenwerking met Leeuwarden-Fryslân 2028 (voorheen 2018).

door Roan de Vries

Zaal 3 (HNT)

Samen met Zaal 3 van het Nationale Theater in Den Haag hebben we bijvoorbeeld een residentie voor de voorstelling LORCA neergezet. Later dit jaar gaat diezelfde voorstelling daar in première. De Poezieboys zijn er vaste gasten.

door Gerben Duijster

Tryater

Met Tryater zetten wij momenteel onder andere een masterclass voordragen voor schrijvers neer.

door Xanne Vera

VLAM21

Bij VLAM21 zijn uiteenlopende literaire organisaties aangesloten, verspreid over heel Nederland. Van internationale literatuurfestivals tot educatie, van productiehuizen tot podia of alles onder één dak.

KultuerKollektyf

Wij zijn partner voor de makers Tim Helderman en Thom Boonstra die binnen het ontwikkelingstraject Tweespraak van KultuerKollektyf aan interdisciplinair werk sleutelen.

dBieb

Wij presenteren binnen ons programma in De Stadskas in november verschillende onderdelen met dbieb.

De Verenigde Podiumkunstenfestivals

Een informeel samenwerkingsverband van bijna 70 landelijke festivals. Explore the North draagt hiermee bij aan de werking van festivals de kracht van podiumkunsten.