BARTONDISPLAY x ERLA

Festivalweekend Kaartjes festivalweekend

Brute folkmuziek – het genre die je niet wist dat zou komen

BARTONDISPLAY en ERLA presenteren een live audiovisuele performance waarin stemmen versmelten met groteske elektronica in wat zij ‘brute folkmuziek’ noemen. Het duo ontrafelt in hun werk een diffuus verhaal over de ervaring van het lichaam in werkelijke en virtuele werelden – in volle glorie: prachtig, uitzinnig, extatisch, soms bloederig. Verwacht verfijnde, verhalende momenten die moeiteloos samensmelten met intense, club-flirting beats en sonics. BARTONDISPLAY stond in 2022 al eens op ons festival en maakte indruk met een intense show. 

Over de makers
Bart Bruinsma (BARTONDISPLAY) woont in Groningen & Reykjavik en is componist en muziekproducent. Hij maakt  organische, veelal elektronische muziek en experimenteert graag met gevoelens van ongemak, onvoorspelbaarheid en contrasterend geluid.

Ragnheiður Erla Björnsdóttir (ERLA) is een IJslandse componist en dichter die woont in Wenen. In haar composities experimenteert ze met klanken in taal, door gebruik te maken van experimentele zangtechnieken en fonetische poëzie.