Station Noord

Explore the North is een van de partners van het noordelijke talentonwikkelingsnetwerk Station Noord, een netwerkorganisatie voor de ontwikkeling van podiumkunsttalent in Noord-Nederland.

Zeventien partnerorganisaties bundelen krachten en kwaliteiten om de mogelijkheden voor beginnende makers uit te breiden. Zo ondersteunen en begeleiden ze deze Noordelijke talenten, waarmee deze makers ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. Station Noord biedt talenten kansen om hun artistieke dromen vorm te geven.

Tijdens ons festival organiseren wij in samenwerking met Station Noord een hub waarbij talent, professionals en publiek samenkomen. Binnen het festivalweekend van Explore the North bieden we plek voor nieuw werk van Station Noord-makers, verspreid over het hoofdprogramma, het festivalhart De Stadskas en de expedities. Deze makers werken in verschillende disciplines, van performatief biografisch werk tot multidisciplinaire dansvoorstelling en nog veel meer. Soms zijn dat volwaardige voorstellingen, soms is dat een artistiek onderzoek (work-in-progress). Binnen Station Noord werken wij samen met Michelle Samba.