Menu van Explore the North openen

Vertalersgeluk

Avond met prijswinnende vertalers op dinsdag 19 oktober in samenwerking met Tresoar en Boekhandel Van der Velde

Op dinsdag 19 oktober 20.00 uur 2021 organiseerden we de avond Vertalersgeluk, in samenwerking met Tresoar, Boekhandel Van der Velde, de Europese Literatuurprijs en het Nederlands Letterenfonds.

Drie vertalers, Jan Popkema, Annemarie Vlaming en Lette Vos, vertellen deze avond over hun vakgebied en de uitdagingen die zij in hun werk tegenkomen. Annemarie Vlaming is winnaar van de Europese Literatuurprijs van dit jaar en Jan Popkema won de dr. Obe Postmapriis 2020. De presentatie van de avond is in handen van cultureel-antropologe en schrijfster Anne-Goaitske Breteler.

Avond over vertaaluitdagingen
Als geen ander moet een vertaler de tekst begrijpen om die in een andere taal als het ware opnieuw te maken. Dat levert prachtige vertaalverhalen op over literaire speurtochten, bijzonder contact met auteurs en af en toe grote uitdagingen op zins-, woord- of zelfs klankniveau. De drie vertalers vertellen in een korte column over de specifieke uitdagingen die zij in hun werk zijn tegengekomen. Samen met presentatrice Anne-Goaitske Breteler gaan zij daarna met elkaar en met het publiek in gesprek over de charme van hun vak.

Vertalersgeluk | dinsdag 19 oktober 20.00 uur
De Westerkerk | tickets: € 5,00

De avond Vertalersgeluk is een initiatief van Explore the North, Tresoar, Boekhandel van der Velde, de Europese Literatuurprijs en het Nederlands Letterenfonds.