Menu van Explore the North openen

Nynke Laverman - Plant

Zangeres, songwriter en theatermaker Nynke Laverman brengt haar nieuwe album Plant uit als Slow Album Release, waarvoor ze sinds november 2020 maandelijks een song vrijgeeft. Naast een album, is Plant ook een live performance en een podcast-reeks.

Nynke Laverman: “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?” Met Plant gaat Nynke op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wie willen we zijn als mens?’

Vanaf november 2020 laat Nynke Laverman de nummers van Plant een voor een wortel schieten bij haar luisteraars via de slow album release. Elf nieuwe songs en elf podcasts waarin ze samen met Lex Bohlmeijer in gesprek gaat met gasten uit de wetenschap en cultuur, waaronder natuurfilosoof Matthijs Schouten, komiek Jochem Myjer en denker Roman Krznaric. Plant ‘groeit’ door tot in september 2021 en ontpopt zich dan verder op vinyl en CD. Op 15 oktober gaat de live-performance in première in DeLaMar in Amsterdam.

De slow album release en de bijbehorende podcasts van Plant vind je op de website van Nynke Laverman.

Explore the North is coproducent van Plant.