Explore the Playground

Welcome to the playground! In september 2021 is een nieuw platform voor jonge makers in Noord-Nederland van start gegaan: Explore the Playground. Binnen dit platform geven we jonge makers de mogelijkheid om met ondersteuning van het Playground-team een avondvullend programma samen te stellen in De Westerkerk in Leeuwarden. De jonge makers presenteren eigen werk en nodigen daarbij andere inspirerende makers uit de regio uit. De eerste editie vond plaats op 24 september en was volledig uitverkocht. Het programma van deze editie wordt samengesteld door Blondeau. Op vrijdag 29 oktober is het tijd voor editie II, met als samensteller Jort Switijnk van Zuen Records.

Explore the Playground is geïnitieerd door de jonge Explore the North-programmeurs Céline Wierda en Maha Eljak. Met Explore the Playground willen zij meer playground (lees: speelruimte) creëren voor opkomende kunstenaars, die (nog) niet bovenaan het lijstje van programmeurs staan. Jonge makers uit Noord-Nederland mogen komen ‘spelen’ en zichzelf op die manier verder ontwikkelen. Daarom ook de naam; speeltuin (playground). In deze speeltuin krijgen ze de ruimte om te experimenteren, te falen en te focussen op het proces. En natuurlijk om zichzelf aan jou als publiek voor te stellen!

Jonge kunstenaars en wisselende programma’s

Met iedere maand een andere jonge kunstenaar is het programma steeds anders. En zit er voor jou als publiek altijd wel iets tussen. Laat je dus vooral verrassen en maak kennis met verschillende en onverwachte cultuurvormen en samenstellingen!

Tweede editie Explore the Playground met Jort Switijnk (Zuen Records)

De tweede editie van Explore the Playground vindt plaats op vrijdag 29 oktober, 20.30 uur in De Westerkerk. Voor deze editie is de jonge Friese maker Jort Switijnk uitgenodigd om de avond samen te stellen met jong talent. Dit doet hij samen met zijn collectief Zuen Records, dat tevens een opnamestudio heeft en diverse producties uitgeeft.

Programma

Tijdens Explore the Playground maak je kennis met de drie oprichters, producers en makers van Zuen Records. Het wordt een avond waarin verschillende genres, kunstvormen en disciplines samenkomen. Verwacht een programma vol stijlen en mixen, van etherische Indie, boombap hiphop tot house en alles daartussenin. Gedurende de avond wordt er een kunstwerk gecreëerd en alle muziek van de avond wordt na de Playground samen met het kunstwerk uitgebracht tot een album. Een avond vol creativiteit en inspiratie, vol visuele en auditieve verrassingen!

Explore the Playground II, met Soulitude, Steeby, Renceau, Moto en Vulgari$