Menu van Explore the North openen

Chagall - Unlocked

In Unlocked treedt zangeres/performer Chagall op in haar unieke interactieve lichtinstallatie B.A.B.Y.. Met behulp van sensoren en de beweging van haar lichaam bestuurt ze tijdens haar zang alle technische aspecten van haar performance: van muziek tot lichteffecten.

Het project was te zien in onder andere Paradiso, op Eurosonic Noorderslag en in The Barbican London.

Net als voor vele andere mensen veranderde het leven van zangeres en producer Chagall in maart 2020 volledig. Na jaren rennen, vliegen en heel hard werken zat ze net als veel kunstenaars thuis. Een confronterende omslag, maar ook eentje die nieuwe inspiratie bood. In plaats van onafgebroken te touren, dook ze de studio in en schreef ze een rits nieuwe nummers. Dit resulteerde in Unlocked: Wat kom je tegen van jezelf als je even helemaal stil moet staan? Chagall brengt dit werk naar buiten in een nieuwe live muziekervaring, waarin zij met sensoren en de beweging van haar lichaam en handen alle elektronische elementen in de muziek bestuurt, terwijl zij tegelijkertijd controle heeft over een immersieve lichtinstallatie. Chagall zingt, speelt en beweegt zich in de installatie die zich als een netwerk lichtgevend neuronen om haar heen vormt. Unlocked is samensmelting van kunstvormen en de verschillende talenten van Chagall en haar team, die sinds maart 2020 allemaal met jeukende handen thuis zaten. 

Wij presenteren deze voorstelling in samenwerking met Welcome to The Village. Unlocked is een coproductie van Paradiso Melkweg Productiehuis en Explore the North. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Amarte fonds en het Dioraphte fonds.