Menu van Explore the North openen

Ahilan Ratnamohan/ROBIN & Explore the North - Pidgin X

Heimwee naar een taal

Kun je heimwee hebben naar een taal? Dat is de grote vraag achter het project Pidgin X, waarin theatermaker Ahilan Ratnamohan samen met tientallen bewoners van Leeuwarden, Groningen en Zwolle op zoek ging naar woorden, gezegdes en grammatica die mensen missen als ze een andere taal dan hun moedertaal spreken. Voor Pidgin X verenigen zij zich als Oprichters van een nieuwe Pidgin-taal in de stad waarin ze wonen, een taal gebaseerd op alle verschillende moedertalen die daar gesproken worden. In de afgelopen twee jaar zijn er zo Pidgins ontstaan in de steden Leeuwarden, Groningen en Zwolle.

Tijdens Explore the North komen de Oprichters van de drie Pidgintalen bij elkaar om samen het festival feestelijk te openen. Dit wordt een vrolijke viering van verschillen en overeenkomsten, waar taal geen obstakel maar een grote kracht is. En ook jij kunt in een mum van tijd zelf leren spreken in Pidgin, want zoals we zeggen: In Pidgin zijn er geen fouten. 

Pidgin X is een project van de kunstenaar Ahilan Ratnamohan (onderdeel van het Brusselse collectief ROBIN) en Explore the North, Leeuwarden UNESCO City of Literature en Afûk, in samenwerking met De Nieuwe Oost | Wintertuin, Noorderzon Festival of Performing Arts & Society. Dit project is ondersteund vanuit de Proeftuin Meertaligheid van We the North. Met dank aan De Brakke Grond.