Verloren, verborgen en onderdrukte stemmen

Op deze tiende editie van Explore the North serveren we je het verhaal van de haas uit de mond van de haas zelf. Het festival geeft een podium aan verloren, verborgen en onderdrukte stemmen. Drie dagen lang mag weerklinken wat elders wordt weggestemd of overstemd, vervangen, samengevat of fout opgevat. 

Dichters, performers en muzikanten van hier én van ver trakteren je op onderbelichte, maar verdomd urgente verhalen. Download DuoLingo alvast, want onze artiesten veroveren je trommelvliezen met Fries, Urdu, Kigogo, Spaans, Nederlands, Catalaans, Pools, Engels, Litouws, Farsi en meer. Luister naar stemmen in moedertalen zonder moederland. Rave in alle kleuren, dans de doden tot leven en voel hoe de taal een gevangenis kan zijn – of juist een bevrijding. Kantel je perspectief met stemmen zonder taal. Maak een koprol. En vergeet niet om te proosten met je vrienden (én met iedereen die er niet is). 

Er zijn altijd ergens stemmen die iets wonderlijks vertellen, maar die we nog niet horen. Of zien. Zoals de Perzische dichter Rumi zei:

“Iedereen kijkt naar waar jij naar kijkt; maar kan iedereen zien wat jij ziet? Het enige verschil tussen kijken en zien ben jij.”