VHDG: een middag over kunst en democratie

Podium Explore
Podium Explore
Gratis entree


Van 28 juni t/m 26 juli presenteert VHDG hun tentoonstelling en publieksprogramma Gemeentegoed in Podium Explore. Een programma over de publieke omgeving – het ‘goed’ dat iedere inwoner toebehoort, in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Hoe leven de inwoners van Friesland samen en hoe delen ze de ruimte om te leven, zowel nu als in de toekomst? Op verschillende momenten wordt er gedurende de looptijd van de tentoonstelling in Podium Explore extra programma gemaakt!

Op zaterdag 13 juli VHDG organiseert VHDG samen met kunstenaars Louwrien Wijers en Egon Hanfstingl een programma over de rol van kunst en creativiteit in een democratie in transitie. Praat mee over zeggenschap, solidariteit en directe democratie. Wat is voor jou van waarde en hoe organiseren we dat samen? Met Emanule Braga, Lara Khaldi, Jeroen Lutters en Pink Pony Express. Afsluitend een gezamenlijk diner.

“Science is the Past / Art is the Present / Food is the Future.” Deze slogan vormde het motto van vele bijeenkomsten die Louwrien en Egon in Nederland en elders hebben gecreëerd, waarbij Egon leerde hoe dagelijks vers te koken en Louwrien gesprekken faciliteerde over de toekomst van onze democratie. Tijdens het event bereiden we onder leiding van Egon samen een heerlijke en gezonde maaltijd.

Het evenement is in het Engels gesproken. We faciliteren vertalingen van Nederlands naar Engels.