Typewriterscafé

Podium Explore
Podium Explore

Tikken en bikken

Op vrijdag 17 mei hosten we het Typewriterscafé, een zoete inval voor iedereen die van schrijven houdt. Of van typmachines. Of van schrijven én typmachines. Houd je óók nog van lunchen en kletsen met je schrijvende medemens? Bingo! Kom. Je moet.

Tijdens het Typewriterscafé staan er vintage typmachines klaar waar je op kunt werken. Maak eindelijk dat korte verhaal / die lange brief / dat ellendige essay / die belangrijke sollicitatiebrief af. Zonder afleiding, zonder dat je ieder woord 10.000 keer kunt verwijderen en op lekker chique papier – daar zorgen wij voor. Doei interne criticus, hallo gerikketik!

De typmachines van het Typewriterscafé zijn gecureerd en opgepoetst door schrijver en wandelende encyclopedie Preston Losack. En er zitten echte pareltjes tussen! Denk aan een zeldzame Alpina 24 uit 1963 of een Olivetti Studio met een HCESAR-toetsenbord. Fun fact: Preston heeft alle machines een naam gegeven (van The Boss tot Clara nr. 79) en ze voorzien van een begeleidend tekstje over hun herkomst. 

Performances en open mic 
Tijdens deze avond dragen leden van De Schrijfclub als vette bonus voor uit eigen werk. Geen grote show of vuurwerk, gewoon laagdrempelig nieuw werk delen met vakgenoten en iedereen die zin heeft om te komen luisteren. Na de performances is er een open mic. Wil je ook iets delen? Welkom!

Van de partij zijn

Marrit Jellema
Gabriëlle Terpstra
Jochem le Cointre
Jonathan Bergsma
Preston Losack
Bas Hendrickx
Anna Lillioja
Nicole van den Berg 

Typewriterscafe
Vrijdag 17 mei
Tijd: 12.00 – 17.00 (vrije inloop)
Performances: 20.00 – 22.00
Gratis entree