Sytse Jansma - Rozige Maanvissen

Podium Explore
Podium Explore
Haal hier je gratis kaartje

Op zondag 23 juni presenteert Sytse Jansma i.s.m. Noorderwind Muziekproducties een work-in-progress-presentatie van de voorstelling Rozige maanvissen. Deze voorstelling wordt daarna doorontwikkeld en vertoond tijdens het Explore The North festival in het najaar van 2024. De gedichten komen uit de met gelijknamige dichtbundel van dichter Sytse Jansma, waarmee hij begin juni de C. Buddingh’-prijs won! (De prijs voor het beste Nederlandstalige debuut van het jaar).

Rozige maanvissen is een interdisciplinaire voorstelling over rouw. Een aangrijpende zoektocht naar troost, acceptatie en het leven. Vrije improvisaties wisselen zich af met levenslustige tango’s en serene koraalmelodieën. Een voorstelling waarbij poëzie, muziek en theater op zo’n manier samensmelten dat ze nieuwe perspectieven bieden op een zwaar beladen onderwerp als de dood.

Deze productie is een samenwerking tussen Stichting Noorderwind Muziekproducties en dichter Sytse Jansma en mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân en Explore the North.

Credits:
Regie Fabian Jansen | Scenografie Afke Manshanden | Performance, tekst Sytse Jansma | Marimba, slagwerk Johannes Terpstra | Saxofoon Sietske Trinks