Johannes Lievens / Martha!tentatief - De Eenzame Stad

Oerol Terschelling 2024
Kaarten via Oerol

De Eenzame Stad is een monoloog over eenzaamheid en alleen zijn, geschreven en gespeeld door Johannes Lievens. Het project was al op Explore the North Festival 2023 te zien en nu heb je de kans het in de setting van het gezellige West-End Theatertje op Oerol te ervaren!

De voorstelling is driemaal te zien op zaterdag 15 juni: om 12:00, 14:00 en 16:00 uur. Kaarten beschikbaar via oerol.nl.

Over de voorstelling
In juli 2022 hing Johannes een week lang rond in Parc Montsouris, een prachtig park in het zuiden van Parijs. Hij sprak er mensen aan om met hem te praten over eenzaamheid en nodigde hen uit om op het einde van de week samen met hem rond een vuur te komen zitten. Aan de hand van zeven ontmoetingen in een park in Parijs vertelt Johannes hoe alleen zijn plots kan omslaan in eenzaamheid, en hoe je vanuit die eenzaamheid weer kan leren om alleen te zijn.

De tekst ontstond tijdens een schrijfresidentie van deBuren in juli 2022 in Parijs en ging op 1 augustus 2023 in première tijdens de Zomer van Antwerpen.

“Het is allemaal bedrieglijk simpel en onnadrukkelijk, maar De eenzame stad is een heel mooi, gelaagd ding, dat door Lievens met verve wordt uitgevoerd. Hij springt en sprint heen en weer over de ronde scène, en tussen alleen en eenzaam zijn – een thema dat sinds de lockdowns niets aan belang heeft ingeboet. De eenzame stad duurt een uur en we hangen tot het einde aan zijn lippen.” – Joost Ramaer, Theaterkrant

Credits

Tekst & spel: Johannes Lievens | coaching: Johan Petit & Suzanne Grotenhuis | scenografie: Tim Clement | een voorstelling van Johannes Lievens & Martha!tentatief | coproductie: De Nwe Tijd | met dank aan: deBuren en de lichting schrijfresidenten uit 2022, Fonds Biermans-Lapôtre, Zomer van Antwerpen, Par Hasard, Baarechoem, RADAR Mechelen, Les Petites Voisines  | coproductie: De Nwe Tijd &  Perpodium — Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest