Menu van Explore the North openen

IT DEEL IV

Koop kaarten

IT DEEL is het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met Popfabryk onder de vleugels van Explore the North. Voor IT DEEL IV gaan de Kleefstra Bros de samenwerking aan met de Portugese Joana Guerra en Maria do Mar de Brito Lopes.

Joana Guerra is geboren en opgegroeid in de poëtische betonnen buitenwijken van Lissabon, in Rinchoa. Als muzikant verplaatste ze zich naar muzikale landschappen die haar verlangen naar akoestisch experiment konden weerspiegelen en naar het gebruik van gedurfdere klankreferenties en uitgebreide technieken voor cello, waardoor ze deel ging uitmaken van de vrije improvisatiebeweging in Lissabon.   

Maria do Mar is een violiste, componiste, docente en activiste uit Lissabon. Ze verkent alternatieve manieren van lesgeven, neemt deel aan experimentele, geïmproviseerde muziek- en performanceprojecten, programmering en politiek activisme.

Gezamenlijk werken ze in de Thomaskerk in Katlijk van 3 t/m 7 juli 2024 aan nieuw materiaal dat op de laatste dag van de residentie wordt gepresenteerd en later op vinyl wordt uitgebracht bij Moving Furniture Records in 2024. 

Kaarten kosten €10 in de online voorverkoop en €12 aan de deur op de dag zelf