De Broeikas presenteert: Jens Huls, Caya Emmelkamp en Alexander Moto

De Broeikas Podium Explore
Podium Explore
Koop kaarten

Droomwerelden, queer stories en reflectieve hip-hop

Op vrijdag 14 juni zie je tijdens De Broeikas presenteert het meest verse werk van Alexander Moto, Jens Huls en Caya Emmelkamp. Deze avond laten de drie upcoming talenten je kennismaken met droomwerelden, queer stories en reflectieve hip-hop. De Broeikas oogst vanaf nu niet enkel meer in november, maar we planten we het gehele jaar door stekjes die ontkiemen tot vers geoogste presentaties in Podium Explore!

De artiesten

Alexander Moto maakt scherpe, reflectieve hiphop. Met een ontwapenende eerlijkheid ontleedt de jonge Fries zijn psyche met zijn pen. Dualiteit omarmend, schrijft hij met een lach en een traan. Volgende winter zal zijn tweede album Fluviusverschijnen; een rauwe plaat die het product is van de afgelopen 4 jaar. Op Podium Explore etaleert Moto zijn geesteskind op interdisciplinaire wijze; beats, pianospel, rap, zang en spoken word omgesmolten tot één ervaring. Wees uitgenodigd om te voelen.

Caya Emmelkamp heeft een club opgericht voor gebroken harten. Ze probeert te achterhalen wat een gebroken hart nou eigenlijk is. Dit onderzoek mondt uit in een absurdistische documentaire. Tijdens Podium Explore toont ze je de eerste ontkieming van haar proces. Als bezoeker kun je in een doorlopende installatie zelf je ervaringen met liefdesverdriet delen.

Jens Huls (2000, Almelo) is een interdisciplinaire maker die vertelt over queer identiteit, zonde en emancipatie. Hij creërt teksten en voorstellingen. Jens woont en werkt in Groningen. Op 14 juni toont hij zijn performance All is Right in Paradise: over Adam & Adam, hun oorspronkelijke zonde, queer verzet en de zondvloedmythe. Na de zondvloed maakte God een regenboog als teken dat er nooit meer een zondvloed zal zijn.

Pay What You Can-systeem

Om cultuurbezoek mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep geïnteresseerde bezoekers, starten we vanaf 19 april met een Pay What You Can-systeem! Heb jij wat meer te besteden? Dan krijg je nu de mogelijkheid om een grotere bijdrage te doen. Zo maken we het samen mogelijk dat ook bezoekers die wat krapper bij kas zitten een kaartje kunnen kopen tegen een lager tarief. Dit principe passen we tot de zomer in elk geval toe op PEREC (vrijdag 19 april) en De Broeikas presenteert (vrijdag 14 juni). Voor deze twee avonden bieden we vier treden Pay What You Can aan.

€6 – €16 – Pay What You Can (incl. servicekosten)