De Westerkerk = Podium Explore!
10 apr 2024

Vandaag introduceren we: Podium Explore! We dopen De Westerkerk officieel om tot Podium Explore. In ons prachtige pand, waarvan wij sinds januari de sleutels hebben, toveren kunstenaars een glimlach op je gezicht bij de vrolijkste, poëtische feestjes, luister je naar mythische verhalen, hoef je niet eens te zingen bij je valse bingo (oh ja, toch wel, kutzooi), oogsten we de meest verse kunst-spruitjes tijdens De Broeikas presenteert en start je jouw weekend op de beste manier met een wekelijks wisselende lunch en dinner. 

Feestelijke opening met De Poezieboys
Op vrijdag 19 april openen we Podium Explore met een knallend, poëtisch feestje tijdens de voorstelling PEREC van De Poezieboys. Een enthousiaste en humoristische ode aan de grensverleggende Franse schrijver Georges Perec. Vanaf die dag kun je daarnaast elke vrijdag aanschuiven in ons café voor een wekelijks wisselend menu (voor zowel lunch als avondeten), een lekker gebakje en een gevarieerd aanbod aan drankjes. We openen elke vrijdag van 12:00 tot 00:00 uur.

Vers geoogste presentaties
Op vrijdag 14 juni zie je tijdens De Broeikas presenteert het meest verse werk van Alexander Moto, Jens Huls en Caya Emmelkamp. Deze avond laten de drie upcoming talenten je kennismaken met droomwerelden, queer stories en reflectieve hip-hop. De Broeikas – sinds afgelopen jaar officieel onderdeel van Explore the North – oogst vanaf nu niet enkel meer in november, maar we planten we het gehele jaar door stekjes die ontkiemen tot vers geoogste presentaties in Podium Explore!

Mythische verhalen tijdens PAFFF
Afgelopen week maakten we al bekend dat er in mei twee voorstellingen in het kader van het internationale podiumkunstenfestival PAFFF bij ons te zien zijn: KRT met De Grote Krimp World Tour en Dood Paard met Women in Troy, as told by our mothers. Kaartjes voor PAFFF zijn verkrijgbaar via harmonie.nl. Een samenwerking met De Harmonie en Arcadia. Lees hier meer over deze programma’s.

Explore More
Op vrijdag 26 april kun je andere bezoekers weer dolgelukkig maken met jouw meest lelijke voorwerp tijdens de Kutzooibingo. De bingo waar alles nét even een tikje anders gaat. En het mooie is: dit is nog maar een tipje van de sluier, want Explore blijft Explore, we blijven je continu verrassen met een nieuw, onverwachts programma, dus houd onze website en socials in de gaten en explore more! 

Pay What You Can-systeem
Om cultuurbezoek mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep geïnteresseerde bezoekers, starten we vanaf 19 april met een Pay What You Can-systeem! Heb jij wat meer te besteden? Dan krijg je nu de mogelijkheid om een grotere bijdrage te doen. Zo maken we het samen mogelijk dat ook bezoekers die wat krapper bij kas zitten een kaartje kunnen kopen tegen een lager tarief. Dit principe passen we tot de zomer in elk geval toe op PEREC (vrijdag 19 april) en De Broeikas presenteert (vrijdag 14 juni). En voor deze avonden bieden we vier treden kaartprijzen aan.

Liefs,

Team Explore

Dank Johan en Anne, voor het ontwikkelen van een van de fijnste plekken ter wereld <3