De artist talk gaat over Pablo’s fotografieproject “The Light of the Beast”, dat de reis documenteert van migranten uit Midden-Amerika die de VS proberen te bereiken. Het zal ook een reis belichten (Mexico City – Washington – Halifax) waarbij Pablo onverwacht de toegang tot Canada werd geweigerd. Tijdens een routinecontrole werd de CBP-functionaris (US Customs and Border Protection) wantrouwend over zijn voornemen om de grens over te steken.
In juli 2019 werd Pablo Allison vastgehouden en opgesloten in een detentiecentrum van de ICE (Immigration and Customs Enforcement) in de VS, waar hij bijna 1 maand doorbracht. Tijdens zijn tijd in de gevangenis kon hij het leven van migranten in detentie documenteren door middel van observatieschetsen die hij maakte, naast teksten en interviews van andere medegedetineerden.

Pablo Allison werd geboren in Manchester, VK en groeide op in Mexico-Stad.
Hij is geïnteresseerd in het verkennen van ideeën zoals controle, opsluiting, ontheemding, vrijheid, gevangenschap en migratie door middel van zijn praktijk.
Zijn werk is op grote schaal gepresenteerd in landen als Mexico, Zweden, het VK, de VS, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Italië, Zwitserland, Finland en Duitsland. Hij heeft zijn werk gepubliceerd in The Huffington Post, National Geographic, Vice Magazine, El Pais, Juxtapoz, enz. en heeft bijgedragen met onder meer NGO’s zoals Open Society Foundations, Amnesty International en Action Aid. Momenteel woont en werkt hij tussen Latijns-Amerika en Europa.

zo 9 okt | 16:30 – 17:30 uur

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina