Intieme poëtische muziek in meerdere talen

Persoonlijk en poëtisch, dat kenmerkt de muziek van ZEA. De Friese band van Arnold de Boer bestaat al 20 jaar en trad over de hele wereld op, veelal in het Fries. De minimale, intieme – vaak akoestische muziek – zorgt ervoor dat je als luisteraar meteen geraakt wordt.

ZEA presenteert zijn bijzondere nieuwe album Witst noch dat d’r neat wie met een grote show tijdens Explore the North. Alle songs van dit album zijn in het bijbehorende songbook vertaald naar 4 talen. Naast het Fries, ook Nederlands en Engels én een bij het nummer passende vierde taal, zoals Sranantongo of Wǔhànhuà (Wuhan-Chinees). Bij de vertaling werd hij geholpen door bevriende muzikanten. Een aantal van hen komt speciaal naar Explore the North om met ZEA op het podium te staan en de muziek in verschillende talen te spelen. ZEA nodigt Song Lua Trio (Vietnamees), DINA (Fries) en Guillaume Pool (Sranantongo) uit voor deze geweldige start van het festival.

Het album en de tour van Witst noch dat d’r neat wie zijn een coproductie van ZEA met Explore the North, De Popfabryk en Subroutine Records. Met steun van Emmaplein Foundation, Boersma-Adema Stichting, en P.W. Janssen’s Friesche Stichting.

Het optreden van ZEA op vrijdag 19 november ziet er als volgt uit:

ZEA heeft voor zijn plaatrelease verschillende artiesten uitgenodigd. Zij treden zowel alleen als met ZEA op. Het programma ziet er als volgt uit:
18:30 Song Lua trio
19:30 ZEA

Over de artiesten

Zea is een Nederlandse band, een soloproject van Arnold de Boer. ZEA bestaat meer dan 20 jaar en en trad over de hele wereld op, veelal in het Fries. De minimale, intieme – vaak akoestische muziek – zorgt ervoor dat je als luisteraar meteen geraakt wordt. Arnold de Boer is tevens zanger en gitarist van de Nederlandse band The Ex.

Song Lua trio combineert traditionele Vietnamese muziek en oudere Europese muziek tot jazz, klassiek en zelfs funk.

Khanh Nguyen is een zangeres, muzikant en muziekleraar gevestigd in Berlijn. Ze studeerde zowel jazz, rock, pop als zang en piano aan de Carl. Door haar eigen roots mengt ze traditionele muziek met invloeden uit westerse muziekgenres. In het Song Lua Trio is ze zangeres en percussionist.

Diethard Krause studeerde cello en viola da gamba in Dresden en Rostock en is sinds 2014 cellist bij het Magdeburg Philharmonic Orkest. Eerder speelde hij bij het Dresden Philharmonisch Orkest en de Chemnitz Opera.

Tri Nguyen is in Zuid-Vietnam geboren en woont in Parijs. Hij begon met pianospelen toen hij vijf was. Op 7-jarige leeftijd begon hij de traditionele muziekinstrumen de dan-tranh te bestuderen met een van de laatste dan-tranh-meesters. Na zijn afstuderen van het conservatorium van Saigon, vervolgde hij zijn studie aan de Ecole Normale de Musique de Paris.

Guillaume Christiaan Pool is een uit Suriname afkomstig dichter, verteller en voordrachtskunstenaar, die woont in Haren. Als dichter treedt hij zowel op in Nederland als in Suriname, zoals voor de stichting Bukutori.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina