Vier vrouwen, vier culturen, één verhaal, één podium

Bij dit unieke muziekproject werkt Yiddish Waves samen met Explore the North en de Bulgaarse stad Plovdiv, die in 2019 Culturele Hoofdstad is. Met topartiesten die hun roots hebben in de Jiddische, Friese, Bulgaarse en Roma-cultuur belooft het concert een muzikale en culturele reis te worden die nog nooit eerder vertoond is.

Ondanks de grote verschillen in muziek en taal, zijn er vele overeenkomsten. Lucette van den Berg (Jiddisch) Ines Timmer (Fries), Ginka Tser (Roma) en Mariya Pasheva (Bulgaars) hebben speciaal voor Explore the North intensief samengewerkt met vier muzikanten. Het resultaat is een verrassend pact tussen heden en verleden. Veelzijdig, melancholisch, opzwepend en meeslepend. Van 18 t/m 21 november is de groep in residentie in de Westerkerk, op donderdag is de première.

As she sings ‘worklabs’

Voorafgaand aan de premiere van het project As she sings zijn er gastvrije worklabs. Hierbij wordt het publiek uitgenodigd om de zangeressen en hun cultuur van dichterbij te leren kennen.

Op zondag 18 november zal Lucette van den Berg meer vertellen over het mulitculturele project As she sings. Hoe kwam deze productie tot stand en wat voor uitdagingen gaan de zangeressen en hun muzikanten aan? Daarnaast vertelt ze over haar persoonlijke en muzikale achtergrond; de Jiddische cultuur. Op dinsdag 20 november is het de beurt aan Ginka Tser (Roma) en Mariya Pasheva (Bulgaars) om meer te vertellen over hun persoonlijke drijfveren om de muziek van de generaties voor hen te zingen en te blijven doorgeven. Natuurlijk zullen de dames bij alle worklabs niet alleen vertellen, maar ook zingen.

De worklabs zijn vrij toegankelijk en een ieder wordt hiervoor hartelijk uitgenodigd.

Tijden:
Lucette van den Berg
Zondag 18 november, 16:00 uur,
De Hofkamer, Grote Kerkstraat 16 Leeuwarden
        
Ginka Tser          
Dinsdag 20 november, 11 uur,
Westerkerk, Bagijnenstraat 59, Leeuwarden

Mariya Pasheva
Dinsdag 20 november 16 uur,
Westerkerk, Bagijnenstraat 59, Leeuwarden

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina