Foto: Geoff Notkin

Hoe klimaatverandering zichtbaar is in jaarringen

In 2020 kreeg dendroklimatoloog Valerie Trouet (hoogleraar aan de Universiteit van Arizona) de Jan Wolkers-prijs voor haar prachtige boek Wat bomen ons vertellen – een geschiedenis van de wereld in jaarringen. Een werk dat volgens De Volkskrant glashelder beschrijft hoe jaarringonderzoek bijdraagt aan de kennis over klimaatverandering. Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar bomen. Op 27 mei vertelt Valerie Trouet tijdens een keynote speech voor Explore the North & PAFFF over haar boek.

Aansluitend aan deze keynote speech speelt de voorstelling PLANT van Nynke Laverman in De Harmonie, als openingsvoorstelling van het podiumkunstenfestival PAFFF van De Harmonie & Arcadia. Na de voorstelling gaat Trouet live in gesprek met Nynke. Al eerder maakten Nynke en Valerie samen een podcast in het kader van PLANT, in samenwerking met Explore the North.

Literair- wetenschapsprogramma De taal van bomen
Wat bomen ons vertellen van Valerie Trouet is onderdeel van het literair- en wetenschapsprogramma De taal van bomen van Explore the North rondom Bosk van Arcadia. Naast Valerie Trouet zijn ook bomenbioloog Ute Sass-Klaassen (10 juni), dendroloog Marta Domínguez-Delmás (9 juni) en de veel in Friesland werkende houtonderzoeker Paul Borghaerts (17 juni) te gast om te vertellen over hun vakgebied. Daarnaast ontwikkelen jonge schrijvers (verbonden aan de Jonge Schrijvers-opleiding van Explore the North en Meeuw jonge theatermakers) nieuw werk dat ze voordragen op 10 juni én een literaire podcast op basis van Bosk en de verhalen van de wetenschappers.

Vr 27 mei | 19.00 uur | De Westerkerk
Tickets € 5 | met PAFFFpartout € 2,50

De ticketverkoop verloopt via Stadsschouwburg De Harmonie, als onderdeel van PAFFF. Je wordt doorverwezen naar hun website.

Koop hier je tickets (via PAFFF)

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina