Menu van Explore the North openen

Een avontuurlijke audio-wandeltocht die de zintuigen opent en laat ervaren waar Fryslân gelukkig van wordt                                       

Deze zomer vroeg Tryater inwoners van Fryslân wat hen gelukkig maakt. De antwoorden die we van jong en oud kregen zijn verzameld en verwerkt tot een groot geluksgedicht. Aan de hand van dit gedicht creëren we een verrassende poëtische én visuele ervaring op locatie. Op Explore the North kun je mee op reis in een zoektocht naar geluk in Leeuwarden.

Per dorp, en nu dus voor Leeuwarden, werd een unieke route gecreëerd. Terwijl je luistert naar het gedicht, wandel je langs bijzondere plekken en objecten die je uitnodigen om met andere ogen naar jezelf en je omgeving te kijken. De route is voor mensen uit het dorp, maar ook voor iedereen van ver daarbuiten. Elke week een andere route, elke week een andere ervaring. Want het geluk van Eastermar is anders dan het geluk van Jorwert of Wyckel. It gelok fan Fryslân is een poëtische confrontatie met geluk.

Coronaproof
It gelok fan Fryslân is coronaproof ontwikkeld. Tryater en Explore the North volgen de richtlijnen van het RIVM. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per voorstelling. Waar je je -na het kopen van je Explore-ticket- kunt inschrijven voor een timeslot, maken we later hier bekend.

Zo werkt het
Je krijgt alleen toegang na het kopen van een Explore the North-ticket. Je krijgt van ons bij de start een telefoon waarmee je de route kunt lopen. Wij zorgen ervoor dat alles goed werkt voordat je op pad gaat. Aan het einde van de tocht lever je de telefoon weer bij ons in.

Je loopt de tocht individueel. Om de twee minuten start de volgende deelnemer. Kom je met z’n tweeën of meer, reserveer dan timeslots voor dezelfde starttijd. Je loopt dan nog steeds individueel maar wel vlak voor- of na-elkaar

Zelf meenemen
– een koptelefoon of oortjes
(voor het geval je die niet hebt, hebben wij een aantal koptelefoons te leen)

Taal
It gelok fan Fryslân is grotendeels Friestalig maar deze theatrale wandeling is ook te volgen als je niet-Friestalig bent. We nodigen je uit om je zintuigen open te zetten. Na afloop van de wandeling ontvang je een aandenken waarop je delen van het geluksgedicht kunt nalezen in het Nederlands

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina