Menu van Explore the North openen
Groninger brengt geestige, speelse voordrachten in zijn telkens vernieuwende werk

Het oeuvre van Tonnus Oosterhoff kenmerkt zich door ongekende, baanbrekende taalexperimenten en een onderkoelde vorm van humor. Oosterhoff slaagt erin zichzelf en de literatuur met ieder boek radicaal te vernieuwen. Jarenlang experimenteerde hij met de vorm van zijn (digitale) gedichten. In zijn webpoëzie verdwenen zinnen even makkelijk als er woorden werden toegevoegd. Van deze revolutionaire digitale poëzie maakte hij vervolgens ook papieren bundels, waarin hij de veelzijdigheid en veranderlijkheid van taal toont. Zijn roman Op de rok van het universum (2016) is daarvan een nog verder doorgevoerd voorbeeld: een werkelijk geestverruimend boek, bij uitstek geschikt voor de lezer met een avontuurlijke inborst.

In zijn nieuwste, dit jaar uitgebrachte bundel ‘Ja Nee’ ontrafelt Tonnus Oosterhoff de werkelijkheid, om de wereld vervolgens net weer even anders aan elkaar te stikken. Literair weblog Tzum schreef over deze bundel: “Tonnus laat je steeds nadenken over mogelijkheden, geestig, speels, wreed, soms als een faun.”

Dit optreden is onderdeel van Het Poëziekanon. In deze mallemolen van de literatuur vuren verschillende dichters gedurfde gedichten op je af. We weten nu al: na dit schot woordhagel krijgt de uitdrukking ‘het hart op de tong hebben’ een andere betekenis.

Het Poëziekanon vindt plaatst gedurende twee sessies op zaterdag:
Deel I | 19:30 – 20:15

Ester Naomi Perquin, Arjan Hut, Simone Atangana Bekono & Tonnus Oosterhoff.

Deel 2 | 22:00 – 22:45

Marije Langelaar, Jan Glas, Tjitske Jansen en Elmar Kuiper.

Foto: Ellen Karelse

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina