Menu van Explore the North openen

Nederlandse bands die aan de haal gaan met langzaamaanmuziek als slowcore zijn dungezaaid. The Fire Harvest uit Utrecht is wel zo’n band. Met debuutplaat Singing, Dancing, Drinking werkt de band op kiene wijze in op het gemoed. De ingetogen, sobere liedjes zorgen voor kippenvel op je armen terwijl de gekwelde zang je een brok in je keel bezorgt. Met een goede balans tussen slowcore, altcountry en post-rock vormt The Fire Harvest een band waar je eindeloos naar wilt luisteren. Het album werd geproduceerd door countryheld Daniel Romano, wat een stemmige en bij vlagen bloedstollend mooie plaat opleverde. Voor Explore the North gaat de band nog een stapje verder:

Paul Hoek en Gerben Houwer speelden ooit al samen in de legendarische postrockband We vs. Death. Destijds speelde Hoek trompet en toetsen, terwijl Houwer de drums en sporadische zang voor zijn rekening nam. Beide sloegen daarna een heel andere weg in en richtten zich op het smeden van eigen nummers.

Beide beheersen eveneens de kunst van het minimalisme: kunstenaar Hoek met zijn loop-georiënteerde composities, met daarbij zijn teksten, vaak gebracht in introspectief parlando. Ambachtsman Houwer transformeerde zijn desolate alt.country-project langzaam in een gruizige, minimalistische slowcore band, waarin vooral de ruimte tussen de noten de spanning veroorzaakt.

Speciaal voor Explore The North werken de mannen voor en met elkaar aan een bijzondere uitvoering​ van hun muziek.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina