Hoe krijgen we oog voor elkaar dankzij beweging?

Voor de voorstelling STORMO® zoekt het Italiaanse gezelschap Effetto Larsen de verbinding met een tijdelijke community uit Leeuwarden. Ongeveer 25 deelnemers van de stad – van jong tot oud – onderzoeken in de prachtige zaal van de Synagoge hoe je begrip kunt krijgen voor de ander op basis van beweging. Wanneer stuit je op grenzen van individuele vrijheid? Wat betekent dit voor de groep? Wanneer houd je vast en wanneer laat je los? STORMO® is geïnspireerd op de techniek die vogels gebruiken om de vlucht van hun zwerm te organiseren. Tijdens Explore the North zie je meerdere performances, die bepaald worden door de spontane interactie tussen deelnemers én festivalbezoekers. De dynamiek van het moment dicteert de show! Jij kunt zelf ook meedoen: stap in de groep en geef je lichaam en geest over aan deze vlucht (of kom en observeer, want ook dan ben je onderdeel van de groep).

Workshop
In mei bezocht het gezelschap Effetto Larsen ons in Leeuwarden om te zoeken naar een geschikte locatie voor STORMO®: uiteindelijk viel hun oog op de zaal van De Synagoge. Daarnaast onderzochten ze met zo’n 25 inwoners tijdens een workshop in De Westerkerk hoe actief naar elkaar geluisterd wordt via eenvoudige, fysieke en directe relaties. Relaties die ons in staat stellen anderen te zien voorbij de grenzen van hun rollen, sociale klassen, culturen, talen en nationaliteiten.

“It allowed me to learn harmony that is neglected in our society” – deelnemer aan STORMO®

Over Effetto Larsen & STORMO®

Effetto Larsen, gestart als theatergezelschap, is een Italiaanse gezelschap die zich in haar werk bezighoudt met menselijke relaties. De groep heeft een uiterst origineel onderzoekstraject ontwikkeld, waarbij ze buiten de gebaande kaders van het traditionele theaterperspectief de mens en zijn relaties onderzoeken. Vrij van elke vorm van beperking stelt de groep zich graag open voor andere disciplines, plaatsen en mensen, waarbij ze de realiteit om zich heen voortdurend onder ogen zien. Binnen alle projecten krijgen deelnemers een actieve rol, als deel van het creatieve proces zelf of als publiek.

In twaalf jaar tijd werden al ontelbare sessies van STORMO® uitgevoerd, van internationale festivals tot multinationals en van basisscholen tot wetenschappelijk onderzoek: duizenden mensen zijn wereldwijd bij dit project betrokken.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina