Na juryberaad is het volgende besloten:
“De jury was blij verrast door de boeiende plannen die zijn gepitcht. Opvallend was dat bijna alle kunstenaars een multidisciplinaire aanpak hanteren, waarbij beeld, muziek en tekst hand in hand gaan. De Popfabryk en Explore the North gaan met twee kunstenaars verder in gesprek: Roel Jetze van Assen en Natasha Taylor. Roel Jetze heeft de jury geïntrigeerd door de gevolgen van zijn ziekte te vertalen naar een indrukwekkende, artistieke performance waarmee hij zijn eigen belevingswereld overstijgt en raakt aan die van anderen. Natasha heeft de jury razend enthousiast gemaakt met haar plan voor een potje maatschappijkritisch showworstelen. Polarisatie tegengaan door een gevecht in de ring: een volkomen origineel idee, dat ze ook nog eens heel goed heeft doordacht en uitgewerkt. Wij kijken uit naar het vervolg van beide plannen!” – Marleen Nagtegaal, literatuurprogrammeur Explore the North

Meer achtergrondinformatie over de pitch:

De Popfabryk en Explore the North hebben Friese makers in de popcultuur opgeroepen om hun ideeën en projectplannen in te dienen. Uit de ingediende ideeën en plannen zijn vijf concepten geselecteerd. Een panel gaat vrijdag 17 november in gesprek met de makers en selecteert hieruit enkele ideeën die samen met de makers verder onderzocht worden op realiseerbaarheid. De ideeën en plannen moeten een publiekelijk presenteerbaar karakter hebben. Het meest haalbare idee wordt samen met de Popfabryk geproduceerd en door Explore the North geprogrammeerd voor de editie van 2018. De Popfabryk en Explore the North hebben hiervoor een productie (start)budget van € 10.000 gereserveerd.

In de jury van 2017 zitten: Judith Blankenberg  – Grand Theatre Groningen, Marleen Nagtegaal – Literatuurprogrammeur Explore the North, Talitha Stijnman – productiehuis Paradiso Melkweg.

De volgende makers mochten pitchen op 17 november:

14.00 – 14.20 Jamila Faber
14.20 – 14.40 Roel Jetze van Assen
14.40 – 15.00 Natasha Taylor
15.00 – 15.20 Jochem Knoef
15.20 – 15.40 Esther de Jong

Over De Popfabryk en Explore the North

De Popfabryk en Explore the North slaan de komende jaren (2016 – 2019) de handen ineen bij het stimuleren en realiseren van nieuwe Friese producties op het vlak van de popcultuur. De Popfabryk is het Fries productiehuis voor popcultuur. Verrijking, verdieping en vernieuwing van de popcultuur zijn hierbij belangrijke uitgangspunten, evenals de interactie tussen popmuziek en andere kunstdisciplines. www.popfabryk.nl

Meindert Talma geselecteerd in 2016

Meindert Talma is geselecteerd uit de Pitch voor Friese makers uit de popcultuur van 2016. Zijn project wordt samen met Popfabryk en Explore the North gerealiseerd. Het omvat niet enkel een live-voorstelling, maar wordt betiteld als album-romancyclus. Het album zal uitgebracht worden bij Excelsior en de gelijknamige roman bij Uitgeverij Passage. Lees hier meer over zijn voorstelling Je denkt dat het komt, maar het komt nooit.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina