Menu van Explore the North openen
Een trip door het onderbewuste

Stel je voor dat je zou kunnen rondlopen in het onderbewustzijn van iemand anders. Je kunt een blik werpen op plekken waar diegene zelf niet kan komen. Wil je dat? En wat verwacht je te zien? Somnium is een muzikale totaalervaring met nieuw gecomponeerde muziek en geluiden, flarden moderne dans en kleurrijke, dromerige visuals. Met een koptelefoon op betreed je de speciaal ontworpen opblaasbare ruimte en maak je kennis met een surreële wereld. Geïnspireerd door schrijvers als Murakami en Borges en science fiction films schetst zanger, componist en muzikant Geert van der Velde de grillen van het onderbewuste.

Geert over Somnium:

Als je naar mijn voorstelling komt is het gevoel en de beleving die ik je mee wil geven dat van een lucide droom. Ik wil dat je die reis naar binnen middels muziek, dans en beeld maakt. Alsof je in mijn ziel kan kijken. Thomas Pynchon, berucht om zijn intens dense literaire fictie, schreef in zijn boek The Crying of Lot 49 “I am the projector at the planetarium”. Dat is ook hoe ik mijn publiek zie. Als bezoekers die vanuit hun eigen waarden en beleving iets gaan projecteren over de show heen. Als actieve deelnemers.”

Speeldata van Somnium
Zaterdag 4 november | 16:30 – 17:30 & 20:30 – 21:30
Zondag 5 november | 13:30 – 14:30 & 16:30 – 17:30
Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden

Tickets kosten €11,54 (waarvan €1,54 servicekosten) en zijn te bestellen op onze ticket-pagina.

De voorstelling wordt gepresenteerd door Explore the North en het Noordelijk Film Festival, in samenwerking met de Popfabryk en komt mede tot stand met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten en Fonds 21. De voorstelling wordt geproduceerd door onze vrienden van De Popfabryk.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina