Een epische, muzikale reis langs het onvermijdbare

Hoe geven rituelen ons troost? Nadat ze jarenlang hun eigen weg bewandelden, brengen de Zweedse muzikanten Sara Parkman en Maria W Horn – die elkaar kennen van rockbands uit hun tienerjaren – hun vakmanschap opnieuw samen voor een project vol emotionele energie waarin ze rituelen van rouw verkennen. In Funeral Folk nemen ze je mee in een reflectie op het afscheid en de fenomenologie van de dood. Ga mee op een muzikale reis waarin de onvermijdbare (on)eindigheid van het leven centraal staat. Dankzij een combinatie van heilige liederen, minimalistische muziek, volksmelodieën uit de Noord-Zweedse provincie Ångermanland en Finse black metal ontstaat een bijna bovenaards, elektro-akoestisch-geluid. Het is troostbaar juíst door het paradoxale feit dat afscheid ons dichter bij elkaar kan brengen. Verwacht epische soundscapes waarin bovendien bijzondere instrumenten zoals de Hurdy-Gurdy worden gebruikt. De Grote Kerk zal klinken als nooit tevoren en het melancholische geluid zal, misschien wel voor eeuwig, bij je blijven.

Over de makers

Maria W Horn is een componiste en synthesizer-artieste die gebruikmaakt van instrumentatie variërend van analoge synthesizers tot koren, strijkinstrumenten, pijporgel en kamermuziek-formaten. Haar muziek is vaak gebaseerd op minimalistische structuren en verkent de eigenschappen van geluid en het vermogen om tijd en ruimte, realiteit en droom te overstijgen. In 2022 speelde ze al een indrukwekkende solo show op Explore the North.

Sara Parkman is een violiste, zangeres en componiste die zich richt op Zweedse volksmuziek. In haar werk verkent ze onder andere haar christelijke erfgoed – de sacrale muziek die al vele generaties lang deel uitmaakt van haar familie. Parkman weet een unieke mix aan invloeden bijeen te brengen: van Hildegard von Bingen tot heftige beats en van Gregoriaanse koorzang tot Berghain-invloeden. Met haar recente uitgaven toont ze zich een van de meest prominente hedendaagse folkmuzikanten.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina