Menu van Explore the North openen

Op uitnodiging van Explore The North slaan S10 en Noordpool Orkest de handen ineen. Voor een reeks nieuwe songs gaan zij op zoek naar een bijzondere symbiose van orkestmuziek en elektronische hiphop. De première van deze spannende samenwerking vindt plaats tijdens het festival op zaterdag 21 november. 

S10
De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Voor het in eind ’19 uitgebrachte debuutalbum ‘Snowsniper’ won ze Nederlands meest prestigieuze muziekprijs Edison, in de categorie Alternative. Haar sound kent belangrijke basiselementen van hiphop, maar vaak maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties (veelal van vaste partner Sim Fane) kennen krachtige kicks in combinatie met duistere en psychedelische melodieën.

Ze slaat bruggen tussen jongerencultuur en andere kunstvormen, en werkt net zo makkelijk samen met hiphop artiesten als Sticks, Kraantje Pappie en Willem als met Wende Snijders. Over het optreden van S10 in De Waalse Kerk, Amsterdam schreef het Parool: “ze is oud en sereen en jong en wild tegelijk.”

Noordpool Orkest
Noordpool Orkest bestaat uit 42 ‘ongetemde’ professionele musici uit Noord-Nederland. Het lichte muziek orkest bedient onder leiding van Reinout Douma een breed speelveld en levert met de ontwikkeling van nieuw repertoire een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van haar genre. Met een sterke ritmesectie wordt uiting gegeven aan hiphop, pop, soul, jazz, drum ’n bass en kleinkunst; het orkest speelt ‘alles behalve klassiek’. Eerder werkte Noordpool Orkest samen met o.a. Spinvis, Ed Kowalczyk, Fresku, Elske deWall, Glennis Grace en José James. De eigen vertolking van het werk van Radiohead is inmiddels al ruim zes miljoen keer online gestreamd.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina