Geluiden uit Leeuwarden in Maltese performance

In Quintessence_2 betrekt de Maltese geluidskunstenaar en muzikant Renzo Spiteri het publiek bij een eigenzinnig geluidsexperiment. In het experiment staat ‘besef’ door middel van geluid en ruimte centraal. Op Explore the North zal hij een performance neerzetten met in Leeuwarden opgenomen samples en live elektronische geluidsmanipulaties. Spiteri is een internationaal erkende artiest. Hij staat bekend om zijn artistieke veelzijdigheid en creatief gebruik van geluid, video en unieke bundelingen van deze verschillende disciplines.

Quintessence is een Valletta 2018 en #EngageCREATIVES samenwerking en is onderdeel van het Valletta – European Capital of Culture 2018 Programme.

Sounding Dance in 2018
Sounding Dance worden een aantal dansers, die reageren op omgevingsgeluiden uit verschillende steden, op beeld vastgelegd. De dansers zullen reageren op de geluiden uit de stad: van een drukke winkelstraat tot de omgevingsgeluiden in een park. In Leeuwarden zal Renzo Spiteri dit jaar samenwerken met een aantal lokale dansers. De hieruit voortkomende film, die dansers uit heel Europa bevat, is volgend jaar op Explore the North te zien.

Dit project is in samenwerking met Leeuwarden – Fryslân 2018.

Foto: Emma Tranter

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina