Foto: Heleen Haijtema

De klank van het stadhuis
Elk gebouw heeft zijn eigen klanken, tonen en geluiden. Klankkunstenaar Bouke Groen heeft voor Explore the North een unieke muzikale compositie gemaakt binnen de ruimtes van het Stadhuis aan het Hofplein. Hiervoor bracht hij de klank-karakteristieken van het Stadhuis in kaart, met behulp van geluidsmetingen.

De compositie, geschreven door Renske de Boer en Bouke Groen, wordt in de verschillende ruimtes a capella gezongen door het NHL Stendenkoor. Als publiek beweeg je je samen met het koor door het gebouw en waardoor je zo onderdeel van de performance wordt.

Project Overtone biedt een intieme ervaring die je meeneemt door het Stadhuis om te ontdekken dat je nooit meer op dezelfde wijze naar een gebouw of ruimte kijkt. Of luistert.

Project Overtone is onderdeel van van PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival van Arcadia en Stadsschouwburg De Harmonie tijdens Arcadia.

Vr 17 juni: 19.30 en 21.00 uur | Za 18 juni: 16.00, 17.00, 19.30 en 21.00 uur |
Zo 19 juni: 16.00 en 17.00 uur | Stadhuis Leeuwarden
Tickets: € 7,50

Koop hier je tickets (via De Harmonie)

Credits
Concept en regie: Bouke Groen
Compositie: Renske de Boer en Bouke Groen
Koor: NHL Stendenkoor o.l.v. dirigent Hans de Wilde
Coproducent: Explore the North

In samenwerking met Noorderzon Festival of Performing Arts & Society (Groningen), WORM (Rotterdam) en November Music (’s Hertogenbosch).

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina