wat we aan toekomstvoorspellingen hebben

Profeten: je kent ze wel. Ze pretenderen de waarheid in pacht te hebben en weten precies waar het met de mensheid naar toe gaat. Maar is er ooit één profetie uitgekomen? Vier jonge schrijvers nemen je – in opdracht van Explore the North – mee naar het verleden én naar de toekomst tegelijk. Ze laten je zien welke toekomstvoorspellingen er zijn gedaan, en natuurlijk of deze zijn uitgekomen of niet. Wat zeggen deze profetieën over ons en de wereld van nu? Natuurlijk wagen we onszelf ook aan een sterk staaltje waarzeggen. De schrijvers maken elk een eigen profetie. Kunnen zij, op basis van het wankele vertrouwen in het kennen van waarheid, in de toekomst kijken? Dit project wordt geproduceerd door Explore the North. De schrijvers zijn Lotte Lentes, Annegreet Bos en Joost Oomen.

Over de schrijvers

Lotte Lentes (1990) schrijft proza en theater, werkte voor Das Magazin en het Vlaamse theatergezelschap NTGent en schreef voor onder andere Tirade, Trouw, Hard//Hoofd en De Optimist. In 2015 werd Lotte geselecteerd voor het Slow Writing Lab, het talentenprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Lotte zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost (voorheen Wintertuin).

Joost Oomen (1990) is dichter en schrijver. In 2016 verscheen zijn chapbook De zon als hij valt, een novelle over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman en een derde dichtbundel. Joost is een begenadigd performer en trad onder andere op bij Crossing Border, Lowlands en het Gedichtenbal.

Beide schrijvers werden geselecteerd voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers uit zes Europese landen.

Foto: Gaby Jongenelen Fotografie

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina