Plant is het nieuwe album van singer-songwriter Nynke Laverman, onderdeel van het multidisciplinaire project Plant met o.a. een podcast en theatervoorstelling. Het album Plant is een uitgesproken album, waarop poëtische songs, spoken word en dansbare nummers elkaar afwisselen, net als de Friese en de Engelse taal. Piano-vilt, elektronische beats en analoge synths vormen de klankwereld rondom Nynke Lavermans stem.

In november besloot Laverman door de coronacrisis het album uit te brengen via een slow album release: elke maand verschijnt er een nummer samen met een podcast, waarin ze filosofen, kunstenaars en wetenschappers interviewt die haar wat betreft de thematiek van Plant inspireren. In een later stadium zal er ook een theatervoorstelling van Plant volgen.

Plant is een hoopvol protest dat gaat over onze ontspoorde relatie met de aarde en het omgooien van onze manier van denken. Op 17 september is de slow release compleet en wordt het album uitgebracht op vinyl en CD. De live albumrelease vindt plaats op 17 en 18 september als onderdeel van The Summer Sessions van Explore the North.

Explore the North is coproducent van het project Plant.

Speeltijden en overige info
*UITVERKOCHT* vr 17 sept | 20:30 uur > diner in De Westerkerk bij te boeken (nog wel beschikbaar)
*UITVERKOCHT* za 18 sept | 20:30 uur
Westerkerk | Prijs: € 15 | Taal: Fries & Engels


Koop hier je tickets (alleen nog voor het diner op vrijdagavond).

Over Nynke Laverman
Nynke Laverman is zangeres, songwriter en spoken word. Ze bevraagt het leven en spaart daarbij ook zichzelf niet. Nynke schetst poëtische, surreële werelden met veelal akoestische muziek en aardse teksten. Haar inspiratie haalt ze graag uit reizen, waarvan je de invloeden terug hoort in haar muziek. Nynke heeft 7 albums, inclusief het nieuwe Plant, en gelijknamige theaterproducties op haar naam staan. Voor haar muziek ontving ze diverse prijzen, waaronder een Edison voor Nomade.

In 2018 opende Laverman de Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa en ontwikkelt ze samen met anderen de korte film/video-art-projectie One of Us. In 2020/2021 brengt Nynke Laverman het album Plant uit met een slow album release en een bijbehorende podcast.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina