Foto: Denise Amber

Van habibi tot lytse pop, Pidgin neemt je mee op wereldreis door Leeuwarden
 

Kun je voor een stad een nieuwe taal ontwikkelen, die een afspiegeling vormt van de diversiteit van de bevolkingssamenstelling? En hoe doe je dat? Kunstenaar Ahilan Ratnamohan, zelf wereldburger, ging samen met inwoners van Leeuwarden de uitdaging aan. Het resultaat: Pidgin Leeuwarden is geboren, met oprichters van de taal, een woordenlijst én een performance. Pidgin vertelt iets over de inwoners van de stad: hun favoriete woorden en onmisbare uitdrukkingen vanuit de moedertaal, maar ook de onderlinge talige kruisbestuivingen. Ga je mee op wereldreis met enkele oprichters van Pidgin Leeuwarden?

Over de makers
Pidgin Leeuwarden is een project van productiehuis Explore the North, de Afûk, Leeuwarden City of Literature en kunstenaar Ahilan Ratnamohan (onderdeel van Brussels kunstenaarscollectief ROBIN) en wordt vanuit de Proeftuin Meertaligheid ondersteund door We the North. Naast Pidgin Leeuwarden zijn er ook Pidgin-projecten in Groningen en Zwolle.

Ahilan Ratnamohan
Ahilan Ratnamohan is een Australische theatermaker van Srilankaanse afkomst die naar Europa kwam voor een voetbalcarrière. Toen dat anders liep, besloot hij zijn ervaringen om te vormen naar theatervoorstellingen. Sinds 2012 woont hij in Antwerpen, waar hij onderdeel is van het Brussels Kunstenaarscollectief ROBIN. Zijn performances zijn cross-disciplinair en vinden zowel in Europa als Australië plaats. Thema’s als sport(choreografie), film en taalkunde (taalverwerving) komen veelvuldig terug in zijn werk.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina