Muziek-theatervoorstelling waarin Koenraad Tinel & Oleg Lysenko de onsterfelijke verhalen van Isaac Babel tot leven brengen

Tekenaar Koenraad Tinel en bayan speler Oleg Lysenko bundelen hun krachtenen en nemen je in Red Cavalry mee in een tijdloos verhaal. Deze genre-overschrijdende voorstelling is opgebouwd rondom verhalen van ‘de grootste prozaschrijver van het Russische jodendom’: Isaac Babel. Babel stond bekend om onder andere onderhuidse kritiek op het communisme. Tinel vertelt de verhalen terwijl hij live schildert. Lysenko speelt op zijn beurt weemoedige kozakkenliederen en haalt hiermee zowel de Russische ziel als de Joodse stem naar boven. De penseelstreken van Tinel en de bayan klanken van Lysenko vullen elkaar in deze Russische verhalen wonderwel aan. In 2019 – honderd jaar na de Russische Revolutie – zijn Babels verhalen in hun onsterfelijke grootheid weer razend actueel. Red Cavalry is de vrucht van een jarenlange fascinatie bij Koenraad Tinel voor het werk van Isaac Babel.

Koenraad Tinel (1934) is beeldend kunstenaar en zeer actief in de theaterscène. Hij werd met name bekend door zijn live schildering bij de legendarisch geworden openingsscène van de voorstelling LARF (Josse de Pauw/Peter Vermeersch), en zijn graphic novels Scheisseimer en Verhalen van het Pajottenland.

Oleg Lysenko (1974) woont en werkt in Nederland en heeft de dubbele nationaliteit (Nederland/Oekraïne). Hij studeerde bayan (accordeon) in Kiev, Amsterdam en Rotterdam en speelt als veelgevraagd solist in binnen en buitenland. Hij trad regelmatig op met de onlangs gestorven kunstenaar Armando en was in die hoedanigheid al te gast op Explore the North Festival in 2017.

Credits
Creatie en concept: Koenraad Tinel | Productie: Leysbroek

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina