Menu van Explore the North openen

albumpresentatie 20 november 2020
live onderzoek 21 november 2020 

Fluisterzacht mooie, indringende muzikale trip
Het album Plant laat een nieuwe Nynke Laverman horen. Ze kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische wereld die deze twee muzikanten samen schetsen. Juist door minder te doen, het soms niet te weten en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

Nynke interviewt dit najaar samen met Lex Bohlmeijer (bekend van De Correspondent en Radio 4) meerdere mensen die haar inspireerden tijdens het maken van Plant. Te gast zijn o.a. kunsthistorica Eva Rovers, milieufilosoof Matthijs Schouten en psychiater Damiaan Denys. Deze gesprekken zijn vanaf oktober als podcast te beluisteren op nynkelaverman.nl.

Op Explore the North verwelkomen Nynke en Lex cultuursocioloog Ruben Jacobs. Hij onderzoekt hoe de kunst zich verhoudt tot onze nieuwe ecologische realiteit en hoe kunstenaars daarvoor wetenschap en techniek inzetten. Wat betekent het om kunstenaar te zijn in deze tijd? En is de rol van verbeeldingskracht veranderd?

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina