Stap letterlijk de toekomst in

In de voormalige manege in Leeuwarden nemen vier teams van kunstenaars en wereldbouwers uit Vlaanderen en Leeuwarden je mee naar de toekomst. Ze laten je zien hoe de wereld eruitziet in de nabije toekomst, maar ook lichtjaren vooruit. In zowel woord, beeld als geluid. De schrijvers, beeldmakers en geluidskunstenaars kijken hiervoor op een positieve en opbouwende manier naar maatschappelijke vraagstukken. Wat zullen onze nakomelingen straks eten, hoe ademen ze, wat geloven ze? Wat zien ze als ze de voordeur opendoen (als ze nog voordeuren hebben)? Fantasie en wetenschap zijn de ingrediënten voor het bouwen van een nieuwe toekomst.

Over de makers

Vanuit New Noardic Wave nemen de volgende makers deel aan Nieuwe Werelden
Anne Brouwer (wereldbouwer), Ayla Hoed (filosoof en kunstenaar in wording), Tristan Visser (sound artist), Gabriëlle Terpstra (schrijver), Igor Kramer (wereldbouwer), Marc Quere (kunstenaar), Sam van Zoest (wereldbouwer), Rudolf J.B Buirma (storyteller), Arnold Nauta (videomaker).

De deelnemende schrijver is

Amarylis De Gryse

Tijden

Vrijdag 22 november
19:00 – 22:00 (doorlopend)

Zaterdag 23 november
16:00 – 22:00 (doorlopend)
17:00 – 18:00 performance
20:00 – 21:00 performance

Zondag 24 november
14:00 – 18:00 (doorlopend)
15:00 – 16:00 performance

Een samenwerking tussen deBuren, New Noardic Wave, Explore the North en OSG Piter Jelles.

Over de schrijvers

Vanop een met uitsterven bedreigde camping schrijft Amarylis De Gryse (1989) proza. Met haar kortverhalen haalde ze de shortlist en longlist van de grote Lowlands schijfwedstrijd. In de zomer van 2019 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. In 2020 komt haar debuutroman uit bij Uitgeverij Prometheus.

Beeld: Gijs Leijdekkers

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina