NEIDERLANT OU NEIDERLANT is een videoserie met interpretaties van karaokeversies van Nederlandse liederen. Deze zijn getranscribeerd en gezongen volgens de fonetiek van de moedertaal van de zangers.

Voor NEIDERLANT OU NEIDERLANT vroeg Davide Tidoni een aantal inwoners van ons land, die een andere moedertaal dan het Nederlands spreken, om karaokeversies te zingen van populaire Nederlandse liedjes. Deze liedjes zijn ook door deze zangers overgezet naar de (arbitraire) fonetiek van hun eigen moedertaal. Je ontdekt hiermee de moeilijkheden die je tegenkomt wanneer je de klank van een nieuwe taal leert kennen.

Over de maker
Davide Tidoni is een artiest die speelt met de grenzen van de fysieke, perceptuele en affectieve dimensies van geluid. Zijn werk bevat kwesties als interactie met akoestische ruimte, intersubjectiviteit en eindigheid. Zijn interesses liggen daarbij in het gebruik van geluid in de countercultuur en sociale context van strijd. Hij publiceerde in 2018 The Sound of Normalisation, een onderzoek naar de Italiaanse groep ‘ultras’ Brescia 1911.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina