Vanuit Punjab op zoek naar wat een plaats tot ‘thuis’ maakt

Een kleine jongen verkleedt zich als lokale superheld. Zijn familie wordt verdreven. Theatermaker Abhishek Thapar neemt je mee terug in de tijd, naar het conflict in de Indiase provincie Punjab, waarbij ook zijn familie hun huis verloor. Zijn persoonlijke herinneringen botsen met de officiële verhalen die over dit moment uit de geschiedenis van India worden verteld. Het is alsof je Abhishek thuis bezoekt; voor even waan je je tijdens deze multi-sensorische voorstelling in het Punjab uit zijn jeugd. Zijn verleden komt tot leven in video’s, in de verhalen die hij je vertelt en door de smaken die hij heeft meegebracht uit de keuken van zijn grootvader.

Speeltijden en overige info
vr 9 juli – 21.00 uur > diner in De Westerkerk bij te boeken (let op: het diner is deze dag om 19:00 uur)
Westerkerk | Prijs: €12,50  | Taal: Engels


Koop hier je tickets.

Over Abhishek Thapar

Abhishek Thapar is een Indiaas theatermaker, performer en poppenspeler, die woont in Amsterdam. Hij haalde zijn postdoctoraal in Physical Theater aan the London International School of Performing Arts (LISPA) en een Master in theater aan het DAS Theater in Amsterdam. In zijn werk onderzoekt hij postkoloniale epistemologieën, historiografische metafictie en storytelling.

Abhishek werkte als docent, maker en performer in Azië en Europa. Hij is mede-oprichter van International Theatre Institute (ITI, India Centre) en de Association for Performing Arts and Research (IAPAR) in Puna. Identiteit, immigratie en het begrip ‘thuis’, vormen terugkerende thema’s in zijn werk.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina