Menu van Explore the North openen

Hoewel we onze ruimte delen met verschillende soorten mensen, leven we in grote steden vaak in
verschillende parallelle bubbels. Wanneer we rondkijken, is het uiteindelijk niet zo dat we alleen
omringd worden door mensen zoals wij: met een vergelijkbare sociale of culturele achtergrond, of
vanuit hetzelfde werkveld.

In aanloop naar Explore the North, loopt artistiek collectief MOHA drie weken lang mee in seniorenflat Nylânstate in Leeuwarden. Hier zullen ze meedraaien in de verschillende diensten van de seniorenflat; als verpleegster, kok en schoonmaakster.

Unfolding Routines is een serie werken van MOHA met als doel hun eigen bubbels te breken en die van anderen te leren kennen. Om dit te doen volgen ze een reeks stages in verschillende werkcontexten, zoals onder anderen de dienstensector, het onderhoudswerk of de detailhandel. Door dicht bij de dagelijkse routines van een plek te zijn, om 7 uur ’s ochtends bij het personeel te zijn voor schoonmaakploegen of om een ​​product op een lokale markt te verkopen, worden ze niet alleen onderdeel van deze verschillende werken, maar treden ze ook de wereld binnen van de mensen achter hen: hun inspiraties, hun kennis, hun strategieën om te overleven, hun doelen en dromen. Tijdens deze stage, in de vorm van een performance en van persoonlijke ‘expedities’, creëert MOHA langzaam ook een basis voor andere mensen om dit proces te betreden waardoor onverwachte ontmoetingen mogelijk worden.

Performance – donderdag 22 november aanvangstijd 19:15 uur, start performance 19:30 uur
Persoonlijke expedities – vrijdag 23 november 08:00 uur (incl. ontbijt) en zaterdag 24 november 14:00 uur (incl. thee en cake)

Adres: Nijlânsdyk 73-Nijlânstate, Leeuwarden

Meld je hier aan.

MOHA is alleen toegankelijk met een festivalpolsbandje.

Explore the North presenteert MOHA i.s.m. Leeuwarden-Fryslân 2018 en UP Festival.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina