Menu van Explore the North openen
Postrock, progrock en verbluffende visuals

Met de zevende plaat Visuals op zak, laat dit Deense trio zien dat ze zich al twintig jaar lang onophoudelijk ontwikkelen. De combinatie van postrock en progrock zorgt voor een eigenzinnige stijl van een band die niet te lang vasthoudt aan hun gebaande koers, maar voor het onbekende kiest.

Visuals, dit jaar uitgebracht, is geschreven tijdens de tour vanaf 2015. Eenmaal weer thuisgekomen pakten ze de opgenomen demo’s als basis voor de nieuwe plaat. De band bewoog voor dit laatste album meer richting de Do It Yourself cultuur. “We do everything on this album ourselves”. Het trio besloot om te kijken hoe het creatieve proces zou verlopen als ze zelf een aantal nummers mixten. Met het resultaat overtroffen ze hun eigen verwachtingen en zo werd besloten om álles zelf in handen te houden. Van de live-visuals, tot de album-productie en het artwork. Terwijl ze voor de eerdere albums vaak kozen voor een periode van tenminste vier jaar waarin ze zichzelf opsloten om volledige focus op te vinden, werd dit album binnen twee jaar volledig gerealiseerd.

Bandlid Johan Wohlert over het dwalen door (binnen)steden:

I used to skateboard through all of my youth, that’s what I was: a skater. I still look at a city like one, most skaters or retired skaters do. It stays with you for the rest of your life. I see things normal people don’t see. Stairs, ledges, rails, curb cuts, banks etc.”

Live wordt het trio bijgestaan door gitarist Mads Wegner en Nick Watts (toetsen en backing vocals). Verwacht een show waarin dansbaarheid en dromerigheid perfect met elkaar gecombineerd worden. In thuisland Denemarken sloot het trio al eens af op Roskilde Festival, na afloop van Bruce Springsteen!

Zie hieronder de video voor het nummer 85 Videos, geregisseerd door frontman Jonas Bjerre:

Foto: Morten Sygaard

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina