Foto: Marc Henri Queré

Ben je slim genoeg om je eigen domheid te begrijpen?
In zijn stoomcursussen toont Matthijs van Boxsel, schrijver en domgeer, op feestelijke wijze dat domheid de motor vormt van onze beschaving. De domheid manifesteert zich op elk gebied, bij ieder mens, te allen tijde. Ieder onderzoek naar de domheid krijgt zodoende als vanzelf iets encyclopedisch. Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En als je dan toch faalt, faal dan op het hoogst mogelijke niveau. Maak van domheid ook jouw sterkste kant!

Op zaterdag zie je Matthijs van Boxsel nog een keer: dan vertelt hij je alles over de ‘Patafysica, de wetenschap van denkbeeldige oplossingen.

Over Matthijs van Boxsel
Matthijs van Boxsel is schrijver en domgeer. Hij studeerde cum laude af van Literatuurwetenschappen met een scriptie over de domheid. Dit onderzoek is echter nooit opgehouden en Van Boxsel heeft er inmiddels zijn levenswerk van gemaakt om alle facetten van de domheid in kaart te brengen. Zo publiceerde hij eerder De Encyclopedie van de Domheid, Morosofie, Deskundologie en vrij recent De Topografie van de Domheid. Daarnaast houdt hij zich bezig met de wetenschap der wetenschappen, de ‘Patafysica. Hij richtte samen met Bastiaan van der Velden de Nederlandse Academie voor ‘Patafysica. Hij is tevens als eerste Nederlander benoemd tot Régent du Collège de ’Pataphysique.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina