Menu van Explore the North openen
Heldere pianoklanken met experimentele synths en beats

Zoals jij je weg tijdens Explore the North door Leeuwarden zult vinden, zo verkent componist Martin Kohlstedt zijn weg over de toetsen van zijn piano. Hij zal je meenemen op een persoonlijke ontdekkingstocht waarin je afdwaalt langs zijn intieme, kwetsbare stukken: alsof je in gesprek raakt met het instrument.

De heldere pianoklanken in de stukken van Kohlstedt,  gaan gepaard met experimentele, vervormde klanken, synths en hier en daar een verdwaalde, unieke beat. Denk hierbij aan artiesten zoals Nils Frahm en Hauschka.  Vooral het perspectief dat Kohlstedt aan zijn eigen show geeft, maakt zijn shows uniek. Hij laat zich namelijk leiden door het publiek, zijn intuïtie en de omgeving. Kohlstedt creëert tijdens zijn optredens vrije ruimte om te improviseren binnen zijn eigen nummers, de composities zullen nooit hetzelfde zijn als op zijn albums.

Dompel jezelf onder in Kohlstedts pianoverhalen en laat je verrassen door deze primeur in Leeuwarden. Zie hieronder maar eens hoe het publiek aan het eind van zijn nummer HAR compleet wordt overrompeld door zijn improvisatie.

Martin over het dwalen door (binnen)steden, zoals je dat tijdens Explore the North ook doet:

“Walking through a city for me feels like being in an unstoppable machine; the mind being afloat in the commotion. There is no time to turn your thoughts to yourself amidst all the things happening around you — that rush is just as an important aspect for my creative process as is the complete opposite.”

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina