Gillen bij literaire show vol glitters en rookmachines

Is het een voordracht? Of is het een concert? Welnee! De literaire boyband laat je zien dat het mengen van genres anders kan in deze glamoureuze show om doorheen te gillen. Een feest vol glitters en rookmachines, danspasjes en zwoele blikken. Literatuur voor in de spotlights dus, begeleid door catchy tunes, visuals en met kans op een ware boyband-breakup. BOYBAND, de literaire boyband is een samenwerking van vijf schrijvers, dichters, muzikanten en tekenaars: Jelko Arts, Koen Frijns, Laurens van de Linde, Martin Rombouts en Wout Waanders. Dus train thuis alvast je stembanden en wurm jezelf door het publiek naar voren op Explore the North, want dit wordt samen met je mede-groupies vooraan staan bij het enige schrijverscollectief mét dansmoves. 

Over de BOYBAND-leden

Wout Waanders, Jelko Arts, Laurens van de Linde, Martin Rombouts en Koen Frijns hebben elkaar leren kennen op literaire feestjes en besloten hun krachten te bundelen. 

Wout Waanders is dichter. Voor zijn debuutbundel Parkplan won hij in 2021 de C. Buddingh’-prijs voor beste poezië-debuut. Hij was van 2019 tot 2021 stadsdichter van Nijmegen. Waanders publiceerde onder meer in Hollands Maandblad en Das Magazin en trad op tijdens festivals zoals Zwarte Cross, het Wintertuinfestival en Lowlands. 

Jelko Arts is striptekenaar en performer. Zijn tekeningen verschenen in kranten en tijdschriften als Awater, De Gelderlander en kunstblad Aline. Zijn stripboek Hoe bijen de ruimte vullen gaat over bijen, lego en mensen met hobby’s. Als moderator was Jelko te zien op festivals als Go Short, Crossing Border en Geen Daden Maar Woorden. Hij interviewde op verschillende literaire podia Herman Koch, Connie Palmen, Jaap Robben en anderen. 

Laurens van de Linde is schrijver en muzikant. Hij publiceerde in VOX, op De Optimist, in de literaire podcast ondercast, en trad op tijdens onder meer het Valkhoffestival, in Doornroosje als voorprogramma van Lucky Fonz III en Geen Daden Maar Woorden. In 2018 presenteerde hij zijn ep Indoor Astronauts, en in november 2021 publiceerde hij het vijfdelige chapbook Paviljoen van het tijdelijke geluk. Hij werkt als programmamaker bij Wintertuin en is actief als vertaler Nederlands-Engels.

Martin Rombouts is schrijver en theatermaker. Hij maakte samen met Maxime Garcia Diaz, Dean Bowen en Willie Darktrousers de voorstelling Poetic Resistance bij productiehuis Explore the North, over poëtisch verzet, cynisme en dapperheid. Hij droeg voor op onder andere het Brainwash Festival, het Wintertuinfestival en De Parade. In 2023 won Martin de finale van het KRO-NCRV-programma De Slimste Mens. 

Koen Frijns schrijft proza, poëzie en theater. Hij droeg met zijn werk al voor op onder andere Lowlands, Down the Rabbit Hole en Wintertuinfestival. Onder de naam Frino bracht hij samen met producer Ruben den Brok in het voorjaar van 2019 de ep Nestgeur, in 2020 gevolgd door Grindtegeltuin.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina