Samenwerking tussen achtkoppig collectief en Ierse folk-pop zangeres

Niemand minder dan Damien Rice vroeg haar, na een ontmoeting bij een concert in 2001, of ze in zijn band kwam spelen. Nadat Lisa Hannigan enkele jaren zang, gitaar en andere instrumenten bespeelde verliet ze de band in 2007 om naam te maken als solo-artiest. Ze maakte met haar vorig jaar uitgebrachte plaat At Swim, die geproduceerd werd door Aaron Dessner van The National, indruk door de combinatie van traditionele Ierse muziek, invloeden uit country & gospel en pop.

Op Explore the North speelt ze een show met The Colorist Orchestra, dit collectief bewerkt haar bestaande nummers en geeft ze een nieuwe lading mee. Het Belgische duo, aangevuld met (klassieke) muzikanten, werkte al samen met andere internationale artiesten als Emiliana Torrini. Voor deze tour mogen ze aan de haal gaan met het werk van Lisa Hannigan. De nummers krijgen een nieuwe kleur door zelfgemaakte instrumenten en door de inzet van traditionele instrumenten op een ongebruikelijke manier.

De herfst is bijna begonnen, luister thuis alvast naar Hannigans liedje ‘Fall’ of naar het allereerste liedje in samenwerking met The Colorist Orchestra:

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina