Een thema dat als een rode draad door Explore the North 2018 loopt is voodoo. Om je goed voor te bereiden op alle rituelen die daarbij horen, hebben we Leendert van der Valk uitgenodigd. Van der Valk is als freelance journalist gespecialiseerd in muziekjournalistiek en verhalende journalistiek. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en nrc.next, waar hij recensent Afrikaanse en Afro-Caribische muziek is. In zijn stukken is de muziek meestal een opstapje naar een groter verhaal. Zo ook in zijn nieuwe boek VOUDOU, van New Orleans naar Cotonou op het ritme van de goden (2017). Tijdens de drie Explore-festivaldagen is Leendert in Leeuwarden om je in te wijden in de wereld van voodoo en muziek. Dat doet hij met een muzikale lezing bij Vaudou Game en door middel van een interview bij Chouk Bwa & the Ångstromers en Ifriqiyya Electrique.

Vaudou Game
Op donderdag geeft Leendert de perfecte introductie tot het concert van Vaudou Game: een muzikale lezing met passages uit zijn boek en veel muziekfragmenten: van hedendaags en poppy tot obscuur en raar.
Donderdag | 18:30-19:15, De Harmonie

Chouk Bwa & the Ångstromers
Voorafgaand aan het concert van Chouk Bwa & the Ångstromers vertelt Leendert over Haïti, voodoo, revolutie en muziek en spreekt hij een van de bandleden.
Vrijdag | 19:00-19:45,  Obe

Ifriqiyya Electrique
Voor het concert van Ifriqiyya Electrique (23:30, Neushoorn) interviewt Leendert de band in Obe. Welke rol speelt spiritualiteit in hun muziek? En in hun dagelijks leven?
Zaterdag | 20:45-21:30, Obe

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina