Leen een Fries goes Stadskas. Achter elke Fries schuilt een bijzonder verhaal. Een verhaal over de zoektocht naar identiteit, beweegredenen achter activisme of het schoonhouden van de Friese wateren. Op het platform Leen een Fries (leeneenfries.nl) delen twintig Friezen hun openhartige verhaal met podcasts, portretten, interviews en evenementen. In een boeiend Stadskasprogramma maak je kennis met een aantal van hen.

Zwaantje Kommerie: ayurveda
Door haar leven in te richten door middel van de ayurvedische levensstijl is Zwaantje anders gaan eten. ‘Je bent wat je verteert’ en daarom maakt Zwaantje voor deze avond een speciale appel chutney die in de herfstmaanden erg gebruikelijk in het dieet. Maar waarom eet Zwaantje eigenlijk zo? En hoe werkt zoiets dan precies? Ze geeft een kijkje in de keuken van en vertelt en geeft een kleine introductie over wat ayurvedisch leven nu eigenlijk betekent. 

Sherab: Boeddhistische stoepa
Sherab is boeddhistisch beheerder van de Stoepa in Hantum. Zijn leven is ingericht om mensen te begeleiden op deze plek. Maar waarom? Hoe werkt zoiets dan precies? En hoe is deze Stoepa daar eigenlijk in het hoge Noorden gekomen?

Ellen: edelstenen
In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met yoga, spiritualiteit en edelstenen. Een paar edelstenen neemt ze mee naar de Stadskas om te laten zien en om uitleg te geven. Wat betekenen deze stenen voor haar? En hoe werkt zoiets precies?

wo 5 okt | 20:00 – 22:00 uur

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina