Ontdek de verborgen kleuren en geluiden van bomen: voor het hele gezin.

Kom je experimenteren in het gratis Natuur-Kleur-Lab? Bomen en planten ken je vooral vanaf de buitenkant. Maar welke kleuren of geluiden zitten diep in planten en bomen verstopt? In het boslaboratorium van Binnenwoud Natuur-Kleur-Lab ontdek je met eigen ogen en handen waar je ze vindt en hoe je ze kunt gebruiken. Het Natuur-Kleur-Lab is er voor iedereen vanaf 2 jaar en is op inschrijving gratis toegankelijk.

Kinderen -én hun ouders- worden uitgedaagd om te roeren, te schudden en te schenken. Door te verven, te stempelen en te schilderen met natuurlijke kleurstoffen leren kinderen wat de natuur allemaal te bieden heeft. Zij krijgen de kans om te creëren en dat allemaal met behulp van Moeder Aarde.

De natuur kent zeker niet alleen verborgen kleuren, maar ook geluiden. Maken bomen geluiden? Zijn er melodieën die bomen diep vanbinnen neuriën? Door één van de boomharpen of boomstronk-kalimba’s te bespelen, leren kinderen herkennen hoe de natuur klinkt.

Het Binnenwoud Natuur-Kleur-Lab is onderdeel van het kinderprogramma van het bomenproject Bosk van Arcadia. Binnenwoud bestaat uit twee onderdelen: een familievoorstelling én het gratis Natuur-Kleur-Lab, beide in De Westerkerk.
Reserveer nu je gratis tickets (voor de kinderen én ouders).

Za 16, zo 17, za 23 en zo 24 juli | De Westerkerk Leeuwarden
14.00 & 15.00 uur | leeftijd vanaf 2 jaar
Tickets gratis | Reservering verplicht, reserveer je ticket hier

Familievoorstelling
Wil je meer weten over de voorstelling Binnenwoud? Kijk dan hier.

Binnenwoud van Jasmin Hasler is onderdeel van Bosk: een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat honderd dagen door de binnenstad van Leeuwarden trekt met de oproep anders naar de natuur te kijken.

Concept en begeleiding: Jasmin Hasler & Lucila Kenny
Beeld: Nina Boas
Geluidsontwerp en Instrumenten: Dennis van Tilburg
Ontwerp & bouw verflab: Q-ateliers.com
Lichtontwerp: Wil Frikken
Zakelijke Leiding: Eva Weerts
Grafisch ontwerp: Shootmedia

Co-productie van Stichting Profound Play, Grand Theatre Groningen en Festival 2 Turven Hoog, i.s.m. Natuurplaats Noordsche Veld en Staatsbosbeheer.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Groningen, Kunstraad Groningen, Stichting Janivo, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (afdeling Groningen en Drenthe), Emmaplein Foundation.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina