Menu van Explore the North openen
Een muzikale en literaire voorstelling over vrolijkheid

Schrijver, dichter en performer Joost Oomen (1991) en de garagejazzband Kruidkoek maken je in Vruchtjes Eten onderdeel van een onderzoek naar vrolijkheid. Wat is vrolijkheid precies? Wat is het belang van vrolijkheid in een wereld die steeds meer geregeerd wordt door politiek gestoeld op schrikbeelden en angst? En natuurlijk de grootste vraag die in ons opkomt: waarom eigenlijk vruchtjes? Eén ding is zeker: je loopt met een lach weer de Leeuwarder steegjes in na dit optreden. Peer hem alvast naar Spotify voor de eerste single ‘Vruchtjes Eten’.

Een productie van Explore the North.

Over de makers

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. Werk van Oomen verscheen in De Revisor, DW B, Samplecanon en Kluger Hans. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW. Joost Oomen wordt gerepresenteerd door het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost. Ook werkt hij aan een roman en een dichtbundel bij Uitgeverij Querido.

Kruidkoek is een jonge band bestaande uit Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar). De band werd opgericht in 2014 en na twee EP’s (Luchtig beslag en Kruidkoek II: Snode Plannen) brachten zij in de lente van 2018 hun selftitled debuutalbum uit met daarop een mengeling van jazz, garage, funk en rock. In 2016 wonnen ze de Amsterdamse Popprijs en waren zij onderdeel van de Popronde. De band speelde in het Bimhuis, Paradiso, Melkweg en Jazz in Duketown. Alle vier de leden van de band zijn conservatorium geschoold. Kruidkoek wordt vertegenwoordig en uitgebracht door Dox, het label dat ook New Cool Collective, Benny Sings en Giovanca onder zijn hoede heeft. Begin 2020 verschijnt bij Dox hun nieuwe album.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina