Veel willen, weinig kunnen

We willen een hoop. Een goede band met je broer, een vakantie naar IJsland en eruitzien als Dionne Stax. Je zou willen dat David Bowie nog leefde, en dat je het lef had om te vertrekken naar waarheen dan ook. Je wil een date die precies zo verloopt als hoe jij het in je hoofd hebt en dat je moeder eindelijk eens toegeeft dat het zit zoals het zit. Je wil ouder worden en wacht op de dag dat alles verandert, terwijl je tegelijkertijd hoopt dat alles altijd hetzelfde zal blijven. Veel willen, weinig kunnen. Iets waar we het afgelopen jaar allemaal mee te maken hebben gehad. Toch?

TOEN RIJST NOG JONG WAS is gemaakt op basis van teksten van vijf schrijvers van de schrijfopleiding Jonge Schrijvers van Meeuw en Explore the North. De voorstelling wordt gespeeld door drie professionele acteurs: Karel Hermans, Rik Witteveen en Bart Harder. 

TOEN RIJST NOG JONG WAS is een coproductie van Meeuw jonge theatermakers en Explore the North.

Over de makers

Meeuw jonge theatermakers
Meeuw jonge theatermakers is een broedplaats voor jong theatertalent van 12 – 18 jaar. Jongeren maken er onder professionele begeleiding theaterproducties en er zijn lessen in verschillende disciplines, waaronder schrijven.

Jonge Schrijvers
Jonge Schrijvers is een initiatief van Meeuw jonge theatermakers en Explore the North. Jongeren tussen de 14 en 21 jaar krijgen lessen in schrijven. Met hun teksten worden door regisseurs en spelers theatrale performances gemaakt die geprogrammeerd worden op festivals als Explore the North en Oerol. Een levendig, interdisciplinair schrijfklimaat in Fryslân, dat is wat we voor ogen hebben met deze samenwerking. Theater, performance en literatuur zijn de basisingrediënten.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina